Sunday, May 25, 2014

Kronologi di fasa akhir kedoktoran

Alhamdulillah

syukur....lama cerita ni...maka mama buatkan kronologi dalam satu entry je senang ye...haha malu pun nak post banyak-banyak tentang mama kat blog kembar (tapi entry sgt panjang ye...maaf AzharAzfar hehe)





ni April 2013....ginilah muka mama jadinya untuk menghabiskan fasa terakhir pucat cengkung semua adalah hihi..mama sorang je kot..orang lain study relax je kan....cantik je kan....kene cari rezeki banyak-banyak nak makan Collagen dan Vivix ni hihi

 '
'
'
sebelum dapat email ni mama dah dapat tarikh untuk viva juga cuma tak confirm lagi...tapi bersedia jugalah sebab kepala otak ni dah blank bebbb huhuhu...lama sangat tunggu viva... 10 bulan!! selepas hantar thesis bulan April 2013.


makanyaaa...terpaksa hibernate dalam lab....bertemankan hero-hero tersayang..terpaksa nih maaf ye sifu!









K.min pun datang juga ke lab memberi sokongan !
terima kasih K.min!



 dan juga Syed!



 gelap kan...masa ni terpaksa on lampu meja saja..
 sebabbb..kembar dah tidur...beginilah mereka tidur di lab temankan mama huhuhu
  

inilah teman-teman kecil mama ketika study...
b kompleks supaya kekal fokus dan bertenaga...dapat kawal perasaan stress dan gelora juga...supaya tenang je rasa ...di samping tasbih digital...dan juga minyak tiger kalau lenguh leher study hahaha

ini bekalan dari rumah...walau rumah dekat je dengan lab tetapi bekal perlu juga kalau tetiba lapar sebab ada azharazfar kan..kalau mama tak makan pun tak pe je...dah biasa hihihi sebab tu cekeding kuikuii

 mama kene study berhadapan dengan HIJAUU....untuk mewujudkan ketenangan...

 dan juga inilah sumber kekuatan mama untuk terus hingga ke titis akhir MAK ABAH..luv u sooo muchh!!!

'
'
'
ini lah saat masa yang ditunggu
 berdebar rasa....baru nampak nama
 bersedia
 barisan pemeriksa
my Sifu....uhh huhuhu...gabra sei bila sifu ada di situ...walau dia kata dia tak dengar pun sepanjang viva berlangsung....

alhamdulillah..inilah barisan pemeriksa...

Prof Yahaya
Prof Madya Dr Wong Tin Wui
Dr Nasiru Billah
Prof Jean Fr Weber

satu jam empat puluh minit viva berlangsung....tiada komen dari mama...semua ada pengalaman dengan viva masing-masing..pahit getir manis...kene hadapi dan habiskan juga...itu baru viva kat dunia..kat akhirat...huuh

 dan juga mama...entahla mama pun tak tahu kenapa pakai baju ni...sebelum tu gosok baju lain..bila bersiap rasa nak pakai baju lain..sudahnya baju ni yang mama pakai..huhu terserlah kepucatan berdiri di samping pemeriksa-pemeriksa handal wowowowo cuakk memang

penyokong-penyokong setia mama..terima kasih Ayah...Azhar Azfar..atas sokongan heroherohero mama ini sob sob




dan yang pastinya inilah antara pendokong mama juga Umi Su.. Pn Nor Amlizan Ramli...(bakal doktor juga tak lama lagi inShaAllah Ameen)... Timbalan Dekan Akademik Fakulti Farmasi..haa jangan main-main ye.

terima kasih banyak sangat Akak yang tidak terhingga...Akak tunggu di dalam kereta sejak saya viva lagi dan tidak jemu mendoakan saya...moga Allah melimpahkan rahmat dan melimpahi nikmat ke atas Akak ...Ameen.. (hugsss...sob sob).. 


 pemberian Umi Su...dah dpt bear konvo dah..yeayy!!!


 kami tak terus pulang ke rumah....singgah rumah Cik Jali dan Cik Nana lepak kat situ sampai malam ...

ini ketika sedang membuat pembetulan thesis...kena ulang alik ke lab juga untuk final correction.
ini terpaksa bawa AzharAzfar ke lab juga sebabbb mama tak tahu pun Pasti cuti...ni masa jerebu teruk
sangat 



 




 di samping Cik Nana tersayang... :) :) :)






tetiba je AzharAzfar berminat baca thesis mama....hihi kelakar cm iyeiye o je kan...

 ke mana mama pergi AzharAzfar akan turut serta kan...
mama pergi ke IPSIS dan kebetulan uncle Tarmizi pun ada VIVAA!! yeayy

Alhamdulillah syukur

 

 ada gaya jadi pemeriksa tak Azhar Azfar ni ??? hehe inShaAllah...





 Uncle Mizi belanja makan kat Uncle K SACC...


 mama belanja Big Apple :)





tadaaa...

Alhamdulillah...





 thesis dah siap...

jom last task... serah thesis di Ipsis.. yeayy..


alhamdulillah selesai...

jom kita ke Fakulti Farmasi pula ...yeayyy...



 korang nak tahu apa dalam beg biru tu tak....hahahahah tunggu ye...hihi

Alhamdulillah Syukur....akhirnya...

Alhamdulillah sempat mama dengan Koordinator Siswazah yang baru

Dr Ibtisam Wahab...'emak mama juga sekejap ni"

Terimakasih banyak Dr IB luv u :) :)


haaa.. inilah dia.....dalam beg biru...mentanglah Dr Ibtisam tak kisah AzharAzfar nak ambil ape pun dalam bilik Dr Ib...semua diorang nak ambil bawa balik...hehe



mesti ramai yang tertanya pe bendalah kan ini semua...

haa inilah sample mama selama proses pembelajaran mama ni...nampak sikit kan..sebab sample dalam bentuk nano....cam gitulah rupanya..dah siap thesis...jurnal paper bolehla buat 'clearance' kan alhamdulillah

punyalah mama sayang sangat nak buang..dah kumpul macam tu..bawak balik rumah hahaha..

'
'
'
dan....

'
'
 akhirnya inilah yang semua pelajar tunggu sangat sangat

'
'
'




Alhamdulilllah syukur..

Terima kasih kepada semua yang sentiasa menyokong dan tidak putus mendoakan...

Moga Allah sentiasa melimpahkan rahmat dan nikmat ke atas kalian

Ameen

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...