Tuesday, March 18, 2014

Selamat Hari Lahir Ke 5 Buat Azhar Azfar

Alhamdulillah..
pejam celik.. pejam celik sudah 5 tahun anak kembar ayah ni...
kebiasaannya Mama lah yang selalu update blog ini...
hari ini ayah rasa nak update satu entri..boleh kan mama?

Sudah 5 tahun umur Azhar Azfar...
ini bermakna umur ayah turut meningkat..
2 hari lagi hari jadi ayah pula.. 
maka genap la umur yah 36 tahun...
terasa cepat betul masa berlalu...


ayah merasakan seolah-olah Azhar Azfar baru jer lahir..
masih teringat ayah pada Azhar Azfar waktu AzharAzfar lahir...
waktu di Hospital Putrajaya..
AzharAzfar masih sangat kecil...
ayah nak dokong AzharAzfar pun tak berani... maklum la..baru jadi ayah...

sekarang AzharAzfar sudah besar..sudah 5 tahun...
AzharAzfar sudah pandai mengaji...
dah masuk Quran besar... sudah hafal banyak surah pendek..
sudah pandai bakar roti sendiri... 
sudah pandai bancuh air sendiri...
bila ayah ke dapur..nak masak... AzharAzfar sibuk nak tolong masak...
bila ayah nak solat.. AzharAzfar pun nak solat...

Mama..Mama banyak berjasa tau pada Azhar Azfar..
mama lah yang menemani AzharAzfar di rumah bila ayah kerja..
mama lah yang ajar mengaji.. ayah sekali sekala jer...
maklum la ayah ni bila bilik keje badan dah penat...
maklum la..ayah nak gi surau lagi.. nak pergi belajar kitab lagi dengan ustaz..
ayah ni bukan la ayah yang baik sangat dan tau sangat pasal agama...
kerana itu la..ayah terpaksa korbankan sedikit masa pergi belajar agama..
ayah ucapkan terima kasih sangat pada Mama AzharAzfar..
Mama la yang selalu hantar kamu ke sekolah...
Mama la yang selalu sediakan makan minum kamu...

Azhar Azhar...
Ayah bercita-cita ingin menghantar AzharAzfar ke Tahfiz...
doa AzharAzfar jadi Hafiz...
doa AzharAzfar jadi Imam...
doa AzharAzfar jadi Ustaz...
doa AzharAzfar jadi Anak yang SOLEH...
doa AzharAzfar jadi Hamba Allah yang Bertakwa..
doa AzharAzfar jadi Pendakwah yang berjuang menyebarkan Agama Allah yang benar...

Ayah doa AzharAzfar dirahmati Allah..
Ayah doa AzharAzfar mendapat Redha Allah...
Ayah doa AzharAzfar sentiasa mendoakan ayah dan Mama...
Ayah doa AzharAzfar sentiasa berdoa untuk agama Allah..

Ayah doakan semoga Azhar Azfar Dirahmati Allah
Ayah doakan semoga Azhar Azfar sentiasa Mendapat Redha Allah...
Bahagia di dunia dan juga akhirat...

Amiiinnn....

Ulang tahun ke-5 Muhammad Azhar Muhammad Azfar

Assalamualaikum...


Alhamdulillah...syukur atas nikmat Allah S.W.T yang tidak terkira atas kita hambanya yang lemah.

Sejuk sekarang di malam hari, walau pun catuan air masih diteruskan di kawasan Puncak Alam dan sewaktu dengannya, Allah turunkan hujan mahupun gerimis...rindu dengan titisan hujan itu. Kalau baru nak hujan je, cepat-cepat buka pintu dan tingkap luas-luas biarkan udara dari hujan itu masuk....dan merenung hujan...Subhanallah...memang itu adalah tabiat dan hobi bila saja hujan turun...bila dah lama kering kontang dan suria panas membara merenung juga....tenung dosa dan istighfar banyak-banyak.



Selamat Ulang Tahun Muhammad Azhar Muhammad Azfar..

Alhamdulillah... syukur Allah beri kesihatan yang baik kepada Azhar Azfar...dan nikmat yang tak terhingga.
(tiba-tiba takde idea pulak nak tulis apa ucapan huhu).

Nanti kita celebrate sama-sama ye Azhar Azfar..kita baca doa sama-sama ye, nanti harini kita tadarus sama-sama ye sayang (sebaklah pulak)...mama tak tau nak beri hadiah apa kat Azhar Azfar..semalam Azfar mintak gasing yang hebat tu macam kat tv.. Azhar pulak mintak robot spiderman yang hebat juga tu..hehe inShaAllah nanti kita cari sama-sama ye..

(nanti mama sambung lagi entri ini ye...ntah nape takde idea plak nk tulis pagi ni).

Salam sayang dari Mama dan Ayah Azhar Azfar

Al-Quran Juzuk ke-15

Assalamualaikum semua..

Dah lama sangat tak update, banyak nak cerita ni sebenarnya.

Alhamdulillah Azhar Azfar dah mengaji Al-Quran Juzuk ke-15 pada 11 Mac yang lepas (kot....sampai terlupa bila Azhar Azfar masuk Juzuk ke-15).



Semoga Azhar Azfar menjadi anak soleh dunia akhirat ye.
(kenapa lah takde idea pagi ni)

Wassalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...