Al-Quran Juzuk ke-14

5:03 PM AzharAzfar 0 Comments

Alhamdulillah...

Hari ini Azhar Azfar membaca lampiran baru Al-Quran di juzuk ke-14.Alhamdulillah...
Alhamdulillah..

sebagai ibu bapa..apakah yang lebih bernilai melebihi harta benda dan wang ringgit..

Mama Ayah akan berikan didikan yeng terbaik buat Azhar Azfar..

harta benda... wang ringgit... Azhar Azfar doakan Mama Ayah dapat berikan yang terbaik ye...seperti mana doa-doa yang selalu Mama Ayah ajarkan pada Azhar Azfar... Azhar Azfar anak-anak Soleh.. ALLAH Maha Mendengar dan sangat sayang pada nak-anak Soleh seperti Azhar Azfar..


Azhar Azfar selalu doa bila kita nak cari parking bila kita nk park kereta kat mana-mana...Allah beri dan kabulkan kan..senaang je dapat parking..Alhamdulillah..

Azhar Azfar selalu doa sebelum kita keluar rumah kan... Allah jaga kita kan dan Allah pelihara kita sepanjang perjalanan sehingga pulang ke rumah kan..

Azhar Azfar selalu doa sebelum masuk dalam rumah sebab Azhar Azfar tahu dan taknak bagi jin syaitan ikut kita masuk dalam rumah kan...

Azhar Azfar selalu doa sebelum tidur dan ambil wuduk kan... Allah pelihara Azhar Azfar dan Azhar Azfar tidak mimpi dan mengigau yang bukan-bukan kan.. Allah perintahkan Malaikat jaga Azhar Azfar kan...betul tak..Azhar Azfar percaya kan..


Azhar Azfar tahu kan.. itulah ajaran Rasulullah.. itulah akhlak Rasulullah... Rukun Islam Rukun Iman... perkara asas yang perlu di didik dalam jiwa anak-anak

Syahadah..solat 5 waktu...berpuasa pada Ramadhan...haji dan umrah dan zakat...

Mengenal dan beriman pada Allah SWT... Rasul-Rasul...Malaikat-Malaikat...Kitab-Kitab...Hari Kiamat dan Qada' dan Qadar.


Azhar Azfar doakan Mama Ayah jadi pendidik dan IbuBapa yang cemerlang pada Azhar Azfar ye..

Sayang Azhar Azfar....


Ameen ya rabbal alameen.

You Might Also Like

0 comments: