Tuesday, June 28, 2011

pesta buku

pesta buku selangor di Shah Alam Convention Centre....besar jugak SACC ni...kitorg pergi hari sabtu lepas... adala sorg staff kat booth "adik-adikku' tu kata..." eh jupe budak duorang ni lagi...".haha sbb masa kat pesta buku pwtc tu azharazfar melepak kat booth tu siap tgok vcd lagu2. pastu pakat lari sana lari sini pergi setiap booth nk mintak belon. jenuh mama n ayah tolong kejar n kutip belon tu. geng-geng kembar datangla beramai-ramai ke pesta buku ni smpi 3Julai ni abis. oklah...banyak buku gak tuk budak2...pastu xla sesak banget...





kat booth ni la diorang suka melepak smbil tgok vcd..iyelah..kat umah kan xde tv...tv da rosak....haha


apalah korang buat ni...

hee..diorg memang suka main benda2 kat dapur...setakat sudu garpu, sudip periuk belanga abis da hilang entah kemana...kemek-kemek, jumpa2 sudu kat longkang depan umah, sudip bwh almari baju kat bilik...siap sudugarfu jiran sebelah umah pn ader je smpai kat dapur umah sendiri






kesian kat dinding ni...abis kene korek dgn diorang...abisla tn rumah marah

Monday, June 20, 2011

gelagat kembar panjat-panjat

azharazfar memang pantang klu da meja2 leh panjat nie... apepelah yg leh panjat








macam-macam aktiviti kat meru ni

saban minggu ada je aktiviti kat meru ni...best jugak rumah depan padang tepi pun padang ni...meriah je..xlah lesu dok umah..haha lesu ke? muram jela rumah tu klu lesu...so...meh turun padang join aktiviti kejiranan ni..cewahh..





aleesya n kakak fifi datang

maafla diari kembar ni dah bertukar jadi diari bulanan dah gamaknya...rajin sgt...bukan ape rase bersalah nk ngadap blog ni masa kat lab..tapi arini jadi x concentrate sikit...ceh sikit konon...watla keje berpaedah sikit ni huhu..sori sifu...

ni cerita masa sepupu azharazfar datang 2minggu lepas mse cuti sekolah...bestt. g jejalan i-city, wet world yg sesak xle nk msuk tu..., tasik shah alam...pastu xtau nk g mana. iyelah nk melayan heroes n heroins tu .terpaksa ajak g tgok tikus kat lab je lah...haha suka aleesya n fifi







wet world sgt penoh....so g tgok ikan



jejalan g lab


wak uji kata....bestla dok kat tmpat cik nun ni...haha...bestla sgt smpi x kemana ni ha...bertahun sudah


agak2 klu sifu npk ni...dia marah x....haha ke nti dia circulate email xbg sedara mara dtg lab...


lepak di dataran shah alam mlm minggu

lek kampung aritu

tak taula nk tulis aper..tgok gamba je la ye





diorg pgil atok mcd tu ..eii antu limah antu limah
yai...selamat hari bapa ...abah...

Barbeque di Pavillion

Assalamualaikum
ni cerita da lama, tak terpublish je. azharazfar join barbeque dgn labmate mama di paviliion, tp bukan yg kat KL tu...ni kat puncak alam ni je...haha. Seronok betul diorang lari-lari ke sana sini, makan aiskrim. Ramai betul kawan mama, uncles n aunties semua melayan karenah budak berdua ni. lagi-lagi, Zahrah n Hanif pn join sekali...wah meriah la malam tu. Mentang-mentangla sifu xde...kitorang pn huahua la. Sedapla berbarbeque, da ayam, udang, ikan keli, ikan kembung, kentang, jagung, garlic bread, kacang rebus, kuah kacang, nasi impit dan sebagai dessert pisang-nenas bercoklat dan juga aiskrim tajaan Dr K. Memangla sedap...lain kali bolehlah buat lagi ye kawan-kawan mama. Kitorang nak join boleh riuhrendahkan majlis, buka pili air kuat2 smpi bsh baju, wat mural kat pintu dgn water color aiskrim.

ni dia ahli2 yg menyingsing lengan mengipas arang jd asap


sgt sedap...marinate xle nk ckp...xsiap bakar sume pn da ratah dulu..hehe syeler yg lbh2





 Pn Am n Hanif, Cik Jali n Zahrah

 da siap makan tolong uncle mizi angkat meja
 ni dah siap mandi n tuka baju sekali

cuba cari nama mama..ada tak kat situ..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...