Saturday, August 13, 2011

Erm...Sedapnya Durian!!!

Aku tak tau la kali ni nak cerita apa kat kawan-kawan semua..  kali ini aku tunjuk gambar jer la ekk kat korang. Gambar masa balik kampung. makan durian beramai-ramai, seronok betul. Tidak lupa Azhar dan Azfar juga makan dengan seleranya...



Sempoi la korang makan durian...

selera betul Azhar makan...

Azfar pun sama....


Dah habis...biji durian bagi mama.. nanti boleh tanam...


Erm..sedapnya...


Dah kenyang la tu....

Monday, July 25, 2011

Enjit-enjit semut pukul 2 pagi

2 pagi, anak kembarku yang sulung tu mengejutkan aku, minta susu... dalam keadaan mengantuk, aku pun bangun bikin susu buat kedua2 anakku itu.. setelah diberi susu, boleh pula azhar nyanyi lagu enjit-enjet semut...aduh.. takkan pukul 2 pagi nyanyi lagu enjit-enjit semut kot...teringat pula aku pada movie Hantu Kak Limah Balik Rumah.. macam-macam la Azhar ni..

Friday, July 1, 2011

tiga malam...

malam pertama- azhar bangun pukul 1.30 pagi, sedar mintak ayah buatkan susu..."ayah...ucu ..ucu.." ayah pon pergilah buat, bg susu..."air jayang...air jayang arrr..." mintak air jayang plak. suk bilik main lompat2 atas katil, turun naik katil kejut azfar...dah dua2 pn bangun...ayah tetap layan je diorg nak ape...sbb diorg xnk dgn mama " mama tepi ya...gi... gi... gi arrrrz" ok fine smpi ke pagi diorg xnk tido. ayah mg layan dgn penuh kesabaran la. tp mama pn xle tido dah diorg bising. siap melalak-lalak, ngaji-ngaji... sume org pn xle tido, tpksala mama bgun baik cuci baju..pe lagi diorg pn tolong cuci baju gak. kul 6.30 tlg ayah sidai kain smbil jerit2 kuat mengaji versi alif, ba ta lajuuuu..., nyanyi 'gajah becar..gajah becar...idungnya panjang.....'  smpi jiran2 sebelah pn dgr...
malam kedua- azhar lagi bangun kul 3pagi...cm biasa merengek nk susu la...air jayang la...nk tgok cd ngaji la, nk bce bukula...ayah tetapla layan dgn sabarnya smpi pagi...xtido lagi...yg tak tahannye bile sorg kejut lg sorg nk ajak main sama...jd sume pn xle tido lena atau tido ayam.
malam ketiga-azhar lagiiiiiiiiieeeee....bangun kul 2 lbh kot...ntahla mama n ayah wat xdengar je...sudah...bangun lagi budak ni....mama tanye nape...."mama gi..mama giiii arrr.." ok xnk dgn mama sudahhh..mama konon tidola. " ayah..nk ucu...ucu...uculah...."...terpaksala ayah melayan azhar tuk malam ke3 nye xtido....tp kali ni agak tercabar sikit kesabaran ayah npknya...ayah paksa azhar tido...suara pn da x selembut 2 malam sblumnya....hhehe... kesian pn ader...nk wt cmne dah xnk dgn mama...alhamdulilah azfar ok...

hrp2 malam ni azhar dah ok ye....sakit mata ni menahan ngantuk, sakit telinga dgr azhar azfar sik merengek je...tabah je la klu anak2 demam....
kan bagus azhar tido mcm ni...

x pon cm azfar ni...rilex je...

bagusnya klu demam le lagi sapu ubat cm ni...skang sapu sendiri...

@ leh lagi bungkus kain cm gini....skang sume pun xnak...lambatla nk sihat

Tuesday, June 28, 2011

pesta buku

pesta buku selangor di Shah Alam Convention Centre....besar jugak SACC ni...kitorg pergi hari sabtu lepas... adala sorg staff kat booth "adik-adikku' tu kata..." eh jupe budak duorang ni lagi...".haha sbb masa kat pesta buku pwtc tu azharazfar melepak kat booth tu siap tgok vcd lagu2. pastu pakat lari sana lari sini pergi setiap booth nk mintak belon. jenuh mama n ayah tolong kejar n kutip belon tu. geng-geng kembar datangla beramai-ramai ke pesta buku ni smpi 3Julai ni abis. oklah...banyak buku gak tuk budak2...pastu xla sesak banget...





kat booth ni la diorang suka melepak smbil tgok vcd..iyelah..kat umah kan xde tv...tv da rosak....haha


apalah korang buat ni...

hee..diorg memang suka main benda2 kat dapur...setakat sudu garpu, sudip periuk belanga abis da hilang entah kemana...kemek-kemek, jumpa2 sudu kat longkang depan umah, sudip bwh almari baju kat bilik...siap sudugarfu jiran sebelah umah pn ader je smpai kat dapur umah sendiri






kesian kat dinding ni...abis kene korek dgn diorang...abisla tn rumah marah

Monday, June 20, 2011

gelagat kembar panjat-panjat

azharazfar memang pantang klu da meja2 leh panjat nie... apepelah yg leh panjat








macam-macam aktiviti kat meru ni

saban minggu ada je aktiviti kat meru ni...best jugak rumah depan padang tepi pun padang ni...meriah je..xlah lesu dok umah..haha lesu ke? muram jela rumah tu klu lesu...so...meh turun padang join aktiviti kejiranan ni..cewahh..





aleesya n kakak fifi datang

maafla diari kembar ni dah bertukar jadi diari bulanan dah gamaknya...rajin sgt...bukan ape rase bersalah nk ngadap blog ni masa kat lab..tapi arini jadi x concentrate sikit...ceh sikit konon...watla keje berpaedah sikit ni huhu..sori sifu...

ni cerita masa sepupu azharazfar datang 2minggu lepas mse cuti sekolah...bestt. g jejalan i-city, wet world yg sesak xle nk msuk tu..., tasik shah alam...pastu xtau nk g mana. iyelah nk melayan heroes n heroins tu .terpaksa ajak g tgok tikus kat lab je lah...haha suka aleesya n fifi







wet world sgt penoh....so g tgok ikan



jejalan g lab


wak uji kata....bestla dok kat tmpat cik nun ni...haha...bestla sgt smpi x kemana ni ha...bertahun sudah


agak2 klu sifu npk ni...dia marah x....haha ke nti dia circulate email xbg sedara mara dtg lab...


lepak di dataran shah alam mlm minggu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...